Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava

-13 %
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava
Kód9788075461735
AutorBednářová Jaroslava
ISBN978-80-7546-173-5
Počet stran328
Výška24,3 cm
Šířka17,3 cm
Tloušťka3,5 cm
Druh sortimentuKniha
Jazykčeština
Rok vydání2018
VazbaPevná bez přebalu lesklá
VydavatelFORTUNA LIBRI
Běžná cena s DPH399 Kč
Sleva52 Kč 13 %
Cena s DPH s DPH347 Kč
Dostupnost:
Vedlejší sklad 3 ks
Kdy zboží obdržím Kdy zboží obdržím, pokud nyní objednám?
Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin.
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.
Tak může někoho překvapit, že
– bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce
– meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře
– chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová
– jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.
hodnocení CBDB: Hodnocení knihy
Komentáře ke knize